siapakah aku?

Aku adalah seorang HAMBA dan juga seorang khalifah...

Saturday, May 2, 2009

8 TempE's rUle to bcome a true tempe!

okay,ini adalh list2 untk mnjadi tempe!
huh!
annoying n irritating!tp nk wat camne,layan~~~~

1. suke spit!mereke suke melakukan aktiviti ini tidak kira waktu,mase n keadaan!urg!camne tak disease leh spead ngan mudah???bukan stakat spit je,mase spit tuh bermacam2 bunyi depa buat!ape igt nh pertandingan ke ape??ades! =S
2. mase naek auto a.k.a tut-tut a.k.a motor 3 tayar (yg kaler kuning itam cam dalm cite industan tu..)naek oto,da nk naek da oto tuh,smpat lg si tempe2 yg agak kurang asam boi nih,berebut nk oto yg same??n depa pon terus blah mnggunakn oto td...
3. mase kat kedai mkn: punye la dtg awal,amek order pon awal,tp mmber sblah(tempe)yg dtg lambat,senang2 je dapt fud lg awal!ape kes?ape cerita nih beb??[bak kate bebudak nih,'fud depa senang buat kot,n seket je ode,tuh pasl a dpat cpat mknn depa'...antara komen rakan2...]tp kalo da setiap tmpat mkn pn camtuh,ape cerita nih beb??ape kes????
4. court basketball: wah!kagum bebs!court bsket jadi tmpat maen kriket!sume tmpat jadi tmpat maen kriket!tidak dinafikan mmber2 pon gune court basket wat maen netball tp sbb kat cn xde netball punye padang!grr...
5. atas bas : medan pertarungan wissel n hon n music n seangkatan dengannye..
6. pakaian? : tuh depa punye culture,no komen!
7. communication yg berkesan?? : jeng2!no komen!korang piki sndiri la man!huuuu
8. kalo shopping,(esp kat tmpat kami nih) pye la da berkenan kasut ke ape ke,tp bile tnye ade size laen or patern len tak,tuh je n only 1 left!huuuu

huuu,da x igt da plak ape rules depa yg laen..
quote for today 'once a tempe,alwiz a tempe!'
ades,,hujan batu d ngeri orang,hujan emas di negara sndiri..
d end...
[slamt mngomen!!=D]

***

7 comments:

maisarah mohd isa said...

eh? ni sesi meluahkan emosi ni cik omio ^_^

maisarah mohd isa said...

silappppppp...melepaskan emosi huhuhu..[bm ku]

omio said...

hahaha!bukan melepaskan emosi la kak maisarah,sekadar berongsi cerita pasla india nih aa!hahah!=p

maisarah mohd isa said...

eh, sejak bila ade 'kak' ni ^_^

~KiD~ said...

tambah satu lagi
9. suker kencing merata2. tak sah beb kalo tak buang kat tepi2 jalan atau pagar atau mana2 jer yang boleh dibuang!

omio said...

@maisarah :memang la kakak!ko kan lg tua!ahaks!=P

omio said...

@kid : yeah!rule number 9!!xsah kalo x mbaja sesuke ati mereke!!wakakaka!=P