siapakah aku?

Aku adalah seorang HAMBA dan juga seorang khalifah...

Tuesday, March 31, 2009

...syurga dunia...

GOA....
GOA tuh name tempat,name tmpat,bndar plancongan kat area konkan(xsure!)bukannya 'gua'=D.xcited giler nk pg tmpat goa nih sbb bebudak nih cakp tmpat nih best shopping n best maen pantai.so,ade cuti post-utsav ari tuh,kami 15 org pon pg la ke GGGOOOAAA nih!
hurm,so kami pon memulakan la perjalanna ini..
from udupi railway station to goa punye station(xigt name ape)
act train kol 4pm,tp delay punye pasl,kami naek tren kol 430!!(ches,tempe style dooh!!!once a tempe alwiz a tempe!)
nk dijadikan cerita,naek la tren..bout 4.5 hours,smpai goa!!yeay!!samapi goa yeay!!=D

....
then,kami amek taxi,ke villa fatima,kat baga beach...igtkan dekat!rupe2nye jauh giler kot!!1jam naek taxi yg berbentuk van tuh!!pnat dooh duduk dlm van tuh!aku pon juz mnikmati le keindahan malm kat goa...
n from my observation,1)jalan2 kat goa tuh sume cantik2,lawa.xde lubang2 cam kat manipal nih!(tp jaln manipal skang pon better la...compare nga mse mula2 dtg dulu!=P)
2)gereja2 mmg bersepah2 kat cn,mgkin sbb goa nih x-jajahan portugis kot(aku rase la..) kuil sket(lebey kurang cam kerala,,,bnyak giler gereja!!)
3)"laju giler pakcik nih bawak!minah2 kat blakang plak cam da pngsan da sume!"
4)...da xigt le ape..hua3!=P
5)mane beach????xnmpak pon ..!

10 minutes b4 smpai villa fatima,van tuh pon masok kanan........n d true colour of goa revealed....aku pon terkejut kejap!mase tuh da pukol 10 lebey,,tp tmpat nih still 'meriah' giler!kiri kanan,,,full wif human,variety of age,size,skin colour,pakaian..macam2 ade!!
huhu.."cuak juge...."

n then,check in kat villa fatima,pastuh kuar mkn kat aslam depan villa tuh...alhamdulillah,halal!=D
(tp food kat goa nih agak mahal lewww!)

.....

29th march 2009
slpas breakfast kat kdai mkn yg same,g sewa skutter,tgok dolphin etc2 la..ptg tuh baru la maen watersport..n malm makan seafood kat kdai yg xde serve MR.B!agak susah la nk carik kedai mkn yg ade seafood tp xserve mr.B tuh!huhu!kedai aslam tuh plak org kashmir,bak kate beliau "kami kashmirian,tmpat yg xjmpe seafood,sbb xde laut(kashmir kan ngara antara lmbah)n kami x reti nk mask seafood"..itulah ulasan beliau..so,kami pon kene cari tmpat laen yg x serve pork.
hurm,kami makan kat shining star,kat area brittos,sbb kdai nih xserve mr.B!!n sedap giler fud diE!(yg seafood pasta la)n kami pon merempit ke saturday nite market yg ditunggu2!
maka,sampailah kami ke nite market..tmpat bz giler,siap ade yg tukang jage parking!pastuh cam biase a kene scan(takot org bawk bom!)muaahahahah!
pastu bermulalah chapter bershopping,pusing sane,pusing sini,bargain sane,bargain cn,pusing2 pastu biler gerak ke centre of d market tuh,rupe2nye lg 'hidup' market nih!!mat saleh2 yg setiap sorang pegang gelas penuh berisi arak,ngan pakaiannye,n ade org tgh wat performance kat stage...fuh!complete set beb!!cuak giler kot! aku terdetik"nih kalo mati mase nih,agak2 camne ek???"huhu..n lpas balik shopping,rempit balik ke villa kami ni...

30th march 09
ari smlam,x puas mndi pntai,so plan nye nk g mndi beach lepas subuh,tp sume pon still colapse(aku rase la)so kami mndi beach dlm lebey kurang kol 730am lebey kot..
jalan2 ke beach..maka bermandi-mandalah kami samapai la kol 9am..balik rumah che timah,siap2 kuar brunch(breakfast+lunch)...pastuh petang tuh smabong merempit g maen go kart yg hampeh!(sbb aku x reti maen!huuuu)n malam tuh naek bas kol 8lebey,bas polio..eh2 bas paulo namenye!hehe!n sampailah kami kat mppark kol 5pagi waktu india.


hurm,,pnat bercerita.....so...goa...
goa mmg syurga dunia,shopping pon best,pmndangan pon best!tp bab2 omputeh2 tuh la yg x best..huhu
terbace hadis dalm friday article lpas ...'dunia adalah penjara orang mu'min dan syurga orang kafir..'

ades,baru je balik from trip yg mnginsafkan diri..tp pg plak jln2 kat tmpat2 camnih...ades2,,,,opposite dooh!!!cuak gak takot2 mati kat tmpat2 camtuh,huhu...
n then...hurm,,,speechless already..
marilah kite same2 mndoakan supaya kita mati sbgai seorg yg ISLAM...husnul khotimah(btol x spelling nih??)
"Ya Allah,sudahilah ajal kami dengan kesudahan yang baik,janganlah Engkau sudahi terhadapa kami ya ALLAH,kesudahan yg buruk..." amiin =)

-omio-

p/s:any comment sgtla dialu2kan..=)

4 comments:

giant kecik said...

salam cik sarah..
akhrnya, dah ada update baru..
setuju dgn enti.. tmpt tu memng syurga dunia..
moga kita tergolong dlm org2 yg sentiasa thabat di jalanNya.
btw, terima kasih lah haritu sebab support ana hbs hbsan smpi jadi juara go kart..jasa antunna amat2 ana hargai..heheh..^_^

omio said...

wslm cik giant kecik,,sbrnye,bnyak nk mmblog,tp takot org ckp mmbebel plak da kat blog sndiri!heehe!=P
hahah!mmg la!enti kan juara go kart seantero dunia!wawaawawa!=P

~KiD~ said...

waktu malam untuk dansa
jiwa umpama pantai gelora
lupa semua pahala dosa
goa... syurga dunia...

omio said...

pergh!thanx to kid for d poem!huhu!=D