siapakah aku?

Aku adalah seorang HAMBA dan juga seorang khalifah...

Sunday, February 14, 2010

MAKanan!!!

ASsalamualaikumm
yeargh!!i luv to eat,,evrytime also eat,eat n eat
huh!brape bnyak makan da,,,smapai BMI jugak melebihi normal sude...
pagi makn
kol 10 mkn
tngahari makn
minum ptg pon mkn lg
mlam pon mkn lg jugak
tidak ketinggalan jugak supper
huh!xpernah miss waktu makan,,kununnye nk mnjaga metabolism badan,,xnak masok hypoglycemic state,,takot kurang gula dalm bdan ke otak,,nti xleh nk stadi n seterusnye jadik infarction n jadik stroke!(btul ke aku merepk ni)
tp
tuh makanan jasad jerk
makanan roh kite cam mane plak?
agak2 makanan roh(santapan rohani) kite ade pnuh camtuh tak?
ke lg mewah??setiap detik pon ade maknn rohani?alhamdulillah la kalo makanan rohani kite tak pernah 'kebulur' n sentiase 'kenyang'!=]
tp camne plak kalo kite slalu 'skip meal' untk rohani kite?agak2 'die' mesti kurus kering n bile2 mase pon bleh masok dalm stage 'hypoglycemic coma' kan?cume kite jer x sedar ,x perasan 'die' da masok stage coma,,,huhu
pastu,'breakfast' pon msti yg agak2 da 'basi'
tengahari pon slalu 'skip lunch'n malam pon tak tentu ade santapan sang rohani,,kalo ade,ade la,,kalo xde,,buat2 xtahu jer plak,,ades...
pastuh cycle tuh pon berterusan,,,entah biler nk sedar 'status kesihatan' kite,,huhu

begitulah coretan aku mlm nih,renung2kanlah,,,,hanyalah sekdar peringatan kpada diri sndiri dan sahabat2,,,semoga pembaca memperoleh sesuatu n bukannye sekadar omong kosong...
p/s:(kalo ade pape tersilap or nak add pape, juz komen kat bawah ek!=)
kalo x pahm isi tersirat,juge komen di bawah ini...muahahaha=D

***d n**

4 comments:

nurani said...

jzkk sarah for sharing! a very good analogy^_^
keep it up!!=)

omio said...

huhu!terima kasih ustazah kerena sudi mngomen!!weeee=p

maisarah said...

gud post sarah!
i lyke~

omio said...

hehe
trimas kak maisarah!ahaks!!=D